Routeverkenning

Als nieuw team zijn er veel onderdelen van de RopaRun die verkend moeten worden. Voor de meeste teamleden is het concept van 533,66 km lopen, verdeeld over twee teams, in stints van 50 km estafette per team nog totaal niet voor te stellen.

Behalve voor Team Navigatie! Met twee voertuigen zijn zes teamleden een heel weekend op pad geweest om de volledige route in kaart te brengen. De allerbelangrijkste conclusie: met die sfeer komt het helemaal goed. Maar nu heeft ons team ook de handen weten te leggen op een briljante lijst van wisselpunten en beoogde locaties van onze basiskampen. Het hele avontuur is zoveel meer gaan leven door onze reis door het glooiende landschap.

Sentiment voor onze veteraan, Steven Debets, die zijn eigen etappes van vorig jaar herkende. Belevenis voor de chauffeurs: “Gaan we hier met een busje doorheen rijden?” En nerden voor de navigatoren om de waypoints in de GPX-files te integreren en de afstanden van team 1 vs. 2 te vergelijken.

Na dit mini-avontuur zijn wij een stuk zelfverzekerder dat Team 317 met Pinksteren een grandioze RopaRun belevenis tegemoet gaat!